top of page
  • Jan 12, 2021

Aquesta és l'última entrada al blog amb la finalitat d'explicar els canvis i millores que hem incorporat, després de rebre les valoracions de les nostres companyes, per a la versió final d'aquest.


Primerament, ens agradaria destacar que aquest blog està principalment dirigit a tots aquells docents que vulguin portar a la pràctica la proposta didàctica presentada sobre els ODS 14 i 15. En altres paraules, totes les activitats estan explicades per al docent, tenint en compte la programació d'aquestes.


Seguidament, les incorporacions que hem fet al blog a partir dels comentaris rebuts són la correcció d'alguns errors tipogràfics, com també de puntuació. A més, també hem vist necessària la incorporació de fitxes dirigides als alumnes. Aquestes fitxes estan preparades per utilitzar-se en qualsevol moment que es vulgui desenvolupar aquesta proposta i faciliten al docent el material i recursos a preparar.


Per altra banda, vam rebre un comentari que després d'analitzar-ho, pensem que no hi estem d'acord. Aquest feia referència a l'activitat de ciutadania i valors. En aquesta activitat proposem una pràctica en la qual els alumnes, sempre amb l'ajuda i guia del docent, feien una petita flama amb l'ús d'una lupa i un plàstic. Entenem que aquesta activitat pugui semblar perillosa, no obstant això, estarà preparat perquè no sigui així, ja que conscienciarem els alumnes perquè en vegin el perill i només sigui una activitat educativa. A més, com hem explicat, el docent sempre guiarà els alumnes i els acompanyarà en aquest procés.


Finalment, ens agradaria donar les gràcies als comentaris que hem rebut, ja que ens ha estat de gran ajuda per aconseguir aquesta versió final del blog, de la qual estem molt contentes. No obstant això, us animem a comentar tot allò que creieu que encara es podria millorar.

 
 
 
  • Nov 30, 2020

Aquesta setmana hem elaborat les activitats d'habilitats geogràfiques i ciutadania i valors. Ambdues activitats les hem pensat totes tres juntes, d'aquesta manera és més senzill fer una pluja d'idees i extreure aquella idea que s'ajusta més als objectius que volem treballar amb els alumnes.

Així doncs, hem quedat dues vegades per pensar i escriure les activitats. La primera vegada, vam pensar que amb una excursió podíem motivar als alumnes per descobrir el seu entorn i, així, introduir el mapa de la ciutat de Girona i descobrir els quatre rius que hi travessen. Creiem que és molt important que els alumnes se sàpiguen situar dins de la ciutat on viuen, d'aquesta manera també seran capaços de situar-se a altres ciutats i pobles.

La segona vegada que vam quedar, vam pensar una activitat que estigués relacionada a cuidar l'entorn que ens envolta. Vam considerar que la millor manera per respectar el nostre entorn és fer veure els alumnes que, a causa males decisions dels humans, podem provocar riscos sobre la natura que ens envolta.

És per això que vam pensar que fer una altra excursió al bosc on els alumnes veiessin la quantitat de brossa que hi ha, veurien que per culpa d'això s'altera la vida dels animals i els éssers vius que hi viuen. A més, l'experiment de la lupa amb un paper és un bon mètode per poder observar que els incendis forestals són més fàcils de provocar del que ens pensem, i a partir d'això conscienciar els alumnes a buscar solucions per estalviar-nos aquests riscos com ara reciclar.

Finalment, per acabar aquesta segona activitat, vam pensar que estaria molt bé ensenyar el que haurien après de l'activitat a tota l'escola. Així doncs, vam pensar que fer un vídeo ensenyant tot el que sabien sobre els incendis forestals seria una eina molt útil per arribar a la resta dels alumnes de l'escola.

Per acabar, com que totes tres vivim en llocs diferents, vam decidir distribuir-nos la feina per incloure les activitats i les dues graelles de programació al blog. D'aquesta manera, com que les activitats ja estan pensades, només caldria que cadascuna s'organitzés per posar-les al bloc i compartir-les amb tots vosaltres!

 
 
 
  • Nov 6, 2020

Avui ens hem organitzat per fer el vídeo d'storytelling. Totes teníem clar que volíem que fos visual, amb música de fons i la veu en off d'una de nosaltres que expliqués el contingut. Així doncs, com que a la Mireia i a la Gemma els agrada molt la tecnologia, s'han encarregat de la creació del vídeo. Per altra banda, la Maria ha estat la que ha gravat la veu en off. Estem molt contentes amb la proposta que hem escollit i creiem que quedarà un vídeo xulíssim, a veure si és així!

 
 
 

© 2020 fet per estudiants de MEP (A2)

Proudly created with Wix.com

bottom of page