30 de novembre
- mariacasalsvi
- Nov 30, 2020
- 2 min de lectura
Actualitzat: Dec 14, 2020
Aquesta setmana hem elaborat les activitats d'habilitats geogràfiques i ciutadania i valors. Ambdues activitats les hem pensat totes tres juntes, d'aquesta manera és més senzill fer una pluja d'idees i extreure aquella idea que s'ajusta més als objectius que volem treballar amb els alumnes.
Així doncs, hem quedat dues vegades per pensar i escriure les activitats. La primera vegada, vam pensar que amb una excursió podíem motivar als alumnes per descobrir el seu entorn i, així, introduir el mapa de la ciutat de Girona i descobrir els quatre rius que hi travessen. Creiem que és molt important que els alumnes se sàpiguen situar dins de la ciutat on viuen, d'aquesta manera també seran capaços de situar-se a altres ciutats i pobles.
La segona vegada que vam quedar, vam pensar una activitat que estigués relacionada a cuidar l'entorn que ens envolta. Vam considerar que la millor manera per respectar el nostre entorn és fer veure els alumnes que, a causa males decisions dels humans, podem provocar riscos sobre la natura que ens envolta.
És per això que vam pensar que fer una altra excursió al bosc on els alumnes veiessin la quantitat de brossa que hi ha, veurien que per culpa d'això s'altera la vida dels animals i els éssers vius que hi viuen. A més, l'experiment de la lupa amb un paper és un bon mètode per poder observar que els incendis forestals són més fàcils de provocar del que ens pensem, i a partir d'això conscienciar els alumnes a buscar solucions per estalviar-nos aquests riscos com ara reciclar.
Finalment, per acabar aquesta segona activitat, vam pensar que estaria molt bé ensenyar el que haurien après de l'activitat a tota l'escola. Així doncs, vam pensar que fer un vídeo ensenyant tot el que sabien sobre els incendis forestals seria una eina molt útil per arribar a la resta dels alumnes de l'escola.
Per acabar, com que totes tres vivim en llocs diferents, vam decidir distribuir-nos la feina per incloure les activitats i les dues graelles de programació al blog. D'aquesta manera, com que les activitats ja estan pensades, només caldria que cadascuna s'organitzés per posar-les al bloc i compartir-les amb tots vosaltres!
ACTIVITAT D'HABILITATS GEOGRÀFIQUES
Primerament, l’activitat d’habilitats geogràfiques que han proposat les autores del blog considerem que fomenta el treball i la cohesió de grup, ja que els infants han de treballar de forma grupal per dur a terme certes activitats que han plantejat. Tot i això, en algunes sessions que han planificat, hi ha moments que els infants han de treballar de forma individual i no grupal.
Seguidament, creiem que l’activitat incentiva l’interès de l’alumnat pel tema tractat, pel fet que és força dinàmica, apropa els infants a la realitat i això els permet motivar-se i interessar-se per la temàtica a l’hora de treballar.
D’una banda, l’activitat sí que es basa en l’estudi d’una habilitat geogràfica, ja que han d’interpretar…
EL PAISATGE I ELS ECOSISTEMES (ODS 14 I 15) → ACTIVITAT D’HABILITATS GEOGRÀFIQUES - L’activitat d’habilitats geogràfiques fomenta el treball cooperatiu i la cohesió de grup. Personalment, considerem que l’activitat està molt ben estructurada i programada, i fomenta tant el treball individual com el cooperatiu. - L’activitat d’habilitats geogràfiques permet incentivar l’interès de l’alumnat pel tema tractat
Presenten activitats molt diverses que poden incentivar l’interès de tot l’alumnat. Així mateix, el fet que la sessió s’inici explicant un cas real de l’alliberació d’una tortuga, permet motivar als infants.
- L’activitat d’habilitats geogràfiques es basa en l’estudi d’una habilitat geogràfica(anàlisi de dades i gràfics, creació de mapes i plànols en format digital o en versió paper, creació de maquetes, treball de…